Professionelle kokkeknive er oftest japanske knive

Som de fleste nok allerede er bekendt med, så er schweizerknive verdens bedste lommeknive. Ingen andre lommeknive kommer i nærheden af dem, i forhold til kvaliteten, effektiviteten og deres respektive mangfoldige værktøjer

Det samme
forhold gør sig gældende, når man taler om professionelle kokkeknive. Her er de
japanske knive, uden tvivl, verdens bedste professionelle kokkeknive. Ingen
andre køkkenknive kan måles sig med de japanske knive, hvad angår skarphed og
evnen til at bevare skarpheden over længere tid.

Når man
arbejder som professionel inden for madlavning, så er de redskaber som man
benytter under fremstillingen af forskellige madretter af største betydning.
Man er med andre ord afhængig af sine knive. Knivene skal hele være meget
skarpe og helst også gerne bevare deres skæreevne i lang tid.

Udskæringen
af kød, grøntsager og frugter skal ske med største præcision og hvert eneste
snit, skal helts være så ”rent” som overhovedet muligt. Det får nemlig
fødevarerne til at se mere indbydende ud.

En super gastronomisk
madret skal nemlig også se visuelt perfekt ud.

Når alle
ingredienser er perfekt udskåret og snittet under anvendelse af professionelle
kokkeknive, så er slutproduktet naturligvis en komplet ”ud-af-kroppen-oplevelse”.

Alle sanserne bliver super stimuleret og indtagelsen af maden bliver som at være i selve Paradiset.

Japanske
Knive

Det er vigtigt at kokken behandler sine professionelle kokkeknive korrekt og at man samtidig også er opmærksom på at foretage periodisk vedligeholdelse af knivene.

Japanske knive er virkelig meget skarpe. Det skyldes at knivene har et relativt højt kulstofindhold. Konsekvensen heraf er, at selve klingen er mere ”stiv” end eksempelvis de europæiske køkkenknive.

Derfor er det også uhyre vigtigt at kokken ikke utilsigtet kommer til at tabe kniven på et hårdt køkkengulv. Det kan nemlig resultere i at knivklingen knækker hvorved kniven efterfølgende er ubrugelig.

Kokken skal derfor også undgå at hakke i knogler og frosne fødevarer med sine professionelle kokkeknive. Pludselige og meget hårde vrid under skærearbejde bør også undgås for at forhindre at kniven bliver beskadiget.

Drop de
sløve køkkenknive

Nu skal man
naturligvis ikke få den opfattelse at japanske knive er ligeså skrøbelige som
glas og porcelæn. Det er de naturligvis slet ikke!

Japanske
knive kræver blot respektfuld behandling og masser af kærlighed.

Vi må heller ikke glemme, at japanske køkkenknive, som er udført i damaskus stål, også ser helt fortryllende ud. Det skyldes naturligvis det store arbejde, der er lagt i fremstillingen af hver eneste kniv. Autentiske knive fra Japan er i meget høj kvalitet. Alene selve kernen på hver eneste knivblad er ofte udført i det dyre VG-10 stål, som har fantastiske egenskaber i forhold til smedning og skærpning.

Enhver husholdning bør faktisk have en eller flere professionelle kokkeknive. Japanske knive er derfor bestemt ikke forbeholdt professionelle.

Der er bare
ikke noget mere uappetitligt end mad, som ser ud som om det er udskåret med en
motorsav! En sløv køkkenkniv maltrakterer faktisk fødevarerne og så er der
tillige en meget stor risiko for at kniven ”smutter” under selve udskæringen.
Man ender med at komme til at skære sig på den sløve kniv og fornøjelsen ved at
tilberede madretten forsvinder.

Når man anvender japanske knive i forbindelse med den daglige madlavning, bliver selve arbejdet både sjovere, mere sikkert og delikat.

Vi opfordrer hermed jer alle sammen til, at droppe de sløve køkkenknive, når I skal tilberede jeres mad fremover.

Køb jer nogle professionelle kokkeknive i form af japanske knive!